E mail: episylledy1@gmail.com

 

Αθήνα, 14/02/2020

Γλάδστωνος 10, Αθήνα                                                                                                                                   Α.Π : 3/2020

Τ.Κ 102 10

Τηλ . Επικοινωνίας : 210 3302069

 

Την Παρασκευή 14/2/2020 παραδόθηκε στο σύλλογο μας μία επιστολή αγωνίας και διαμαρτυρίας νέων συναδέλφων. Το κείμενο τους με τα ονόματα της ομάδας των νέων συναδέλφων αναρτάται στην ιστοσελίδα του συλλόγου ώστε να διαβαστεί από όλα τα μέλη μας.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Διοίκηση του ΣΕΔΥ ήδη έχει ενημερωθεί από τους καθηγητές του «Τμήματος μας» για το πως και γιατί πέρασε αυτή η απόφαση. Πήγαμε στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Παιδείας και αφού ενημερώσουμε και τους σπουδαστές μας και μελλοντικούς μας συναδέλφους, από κοινού θα εφαρμόσουμε την στρατηγική για την επαναφορά του τίτλου μας και την επαναδημιουργία του Τμήματος μας, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε κόστος, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και πιέσεις.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος                              Ο Αντιπρόεδρος                               Ο Γραμματέας                          Η Ταμίας

Ουρεϊλίδης                                  Τσακνάκης                                        Φουστέρης                               Τόγκα

Ηλίας                                        Αθανάσιος                                          Ιωακείμ                              Αικατερίνη

Προς Σύλλογο Εποπτών Δημόσιας Υγείας (ΣΕΔΥ)

Γλάδστωνος 10, 10677, Αθήνα

Τηλ: 2103302069
Email: info@esedyy.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας σχετικά με την απόφαση Αριθμ. 4652 του ΦΕΚ (151τ.Β´/29-01-2020) που αφορά την μετονομασία του Τομέα του τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Με βάση όλων των ενεργειών και διαδικασιών που γίνονται  όλα αυτά τα χρόνια εν κρυπτώ και παραβύστω, για ακόμα μια φορά θέλουν να μας αφαιρέσουν τα δικαιώματά μας, με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με αριθμ. 6/10-12-2019(θέμα 25ο), στην οποία εγκρίθηκε η μετονομασία του κλάδου μας, από Δημόσια Υγεία σε Περιβαλλοντική Υγεία.

Θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για τα τεκταινόμενα στον κλάδο των Εποπτών Δημόσιας Υγείας και την απογοήτευση μας για την προσπάθεια κάποιων οι οποίοι μας θεωρούν αδαείς και μωρούς προσπαθώντας να μας πείσουν πως δεν συμβαίνει τίποτα, μιας και ο τίτλος του πτυχίου δεν αλλάζει.

Συνάδελφοι της Διοίκησης ΣΕΔΥ, απαιτούμε άμεσα την κατάργηση της κατάπτυστης απόφασης η οποία εκ του πονηρού με την διαγραφή της δημόσιας υγείας αύριο θα κλέψει και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, και δεν είναι η πρώτη φορά που θα το προσπαθήσουν.

Συνάδελφοι της Διοίκησης του ΣΕΔΥ απαιτούμε τον επαναπροσδιορισμό και την αυτονόμηση του κλάδου μας με την επαναδημιουργία του τμήματος μας, Τμήμα Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβασή σας καθώς είστε υποχρεωμένοι μιας και είστε το όργανο το οποίο μας εκπροσωπεί για την αποτροπή της απόφασης αυτής, ώστε να διαφυλαχτούν τα δικαιώματα μας, τα οποία τείνουν να καταπατηθούν σε δεύτερο χρόνο, και οφείλετε να κινητοποιηθείτε μαζί μας ώστε να διασφαλίσουμε το τίτλο σπουδών μας και να μην παραμείνουμε  άβουλοι στην αλλαγή του πτυχίου μας.

Το όνομα μας είναι η ψυχή μας.

Οι νέοι απόφοιτοι:

 

Τζανάκη Καρολίνα, Σκλαβούνου Μαρία, Γιαννοπούλου Σταυρούλα, Καρασά Ευτυχία, Ευαγγελία Αντωνία Σιδέρη, Τασιόπουλος Αλκιβιάδης, Καραμαλίκης Νικόλαος, Σχωρτσανίτη Ιωάννα, Βάλβης Σώζων,         Τζίφας Μάνος,        Βεδουρά Σούλα,         Βενιός Λευτέρης,         Ρίζου Αναστασία,  Γιαννάκη Ελένη,        Ράντζα Αλεξάντερ, Γιαννοπούλου Ειρήνη, Αντιμαχήτη Κωνσταντίνα, Παπαδοπούλου Παναγιώτα, Μπαρδάνη Ειρήνη, Βατούγιου Σοφία, Μέρμιγκας Κωνσταντίνος, Τσίρη Σταυρούλα,   Σουκράν Αρδόγλου, Παπαδόπουλος Παύλος, Αμπατζίδη Αθηνά, Γεωργαντά Σταυρούλα, Τσολάκος Μιχάλης,  Μπούντου Ντανίελα,  Παναγιωτίδης Ηλία