ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Υ. :

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 04/05/2021

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: Μπουλταδάκη Ευθαλία ( πρώην Πρόεδρος )

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. : Mάρκου Αικατερίνη ( πρώην Γεν. Γραμματέας )

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: Βόγας Δημήτριος ( πρώην Αντιπρόεδρος )

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΕΔΥ.

 

Με έκπληξη λάβαμε μία ανοιχτή επιστολή προς το Προεδρείο του Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Υ. , από τα τρία Μέλη του Δ.Σ. και πρώην διοίκηση του Δ.Σ. , ως προς τη διεξαγωγή εκλογών , το κόστος και διαφόρων άλλων ερωτημάτων.

Τέθηκαν επτά ( 7 ) ερωτήματα , στα οποία απαντούμε ένα προς ένα , αλλά θα ήθελα να ενημερώσω την κ. Μπουλταδάκη Ευθαλία , πρώην Πρόεδρο του Σ.Ε.Δ.Υ. για αρκετές θητείες , ότι οι ευθύνες κακοδιαχείρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης , δεν διαγράφονται . Κατά νόμο στα Σωματεία ό,τι και να συμβεί την ευθύνη έχει ο Πρόεδρος και αυτός μπορεί να μετακυλήσει ευθύνη σε τρίτο , αλλά το κράτος , οι φορείς ελέγχου αναγνωρίζουν νομικά ως υπεύθυνο αποκλειστικά τον Πρόεδρο .

 

Κυρία Μπουλταδάκη , για όλες τις αποφάσεις και κινήσεις του Συλλόγου , ακόμη και για τις πιο απλές ανακοινώσεις του , συγκλείνεται το Δ.Σ. Κάποια στιγμή να διαβάσετε τα πρακτικά. Όσο δε για το εάν κληθήκατε ή δεν κληθήκατε , σας υπενθυμίζω ότι από τον Ιούλιο του 2018 , μας διαμηνύσατε μέσω συγγενικού σας προσώπου ότι το όνομά σας δεν θέλετε να αναγράφεται στις ανακοινώσεις του Συλλόγου , και ότι δεν θα συμμετέχετε , αλλά δεν παραιτείστε. Όσο δε για τα άλλα δύο μέλη του Δ.Σ. κ. Μάρκου Αικατερίνη και κ. Βόγα Δημήτριο , ουδέποτε καταδέχτηκαν να απαντήσουν σε όποια τηλεφωνική κλήση τους έχει γίνει και από εμένα προσωπικά αλλά και από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου , που σημαίνει ότι ακολούθησαν την δική σας τακτική χωρίς ουδεμία δήλωση. Επομένως , το πρώτο ερώτημά σας , έγινε εκ του ουκ άνευ.

Στο δεύτερο ερώτημα έχετε δίκιο , δεν προβλέπεται από το καταστατικό του Σ.Ε.Δ.Υ. η επιστολική ψήφος , αλλά προτάθηκε να γίνει ώστε οι Συνάδελφοι που όλο αυτό το καιρό έδωσαν μάχη ενάντια σε αποφάσεις των Δήμων τους και των Περιφερειών τους , αλλά και άλλων κλάδων να σφετεριστούν τα Επαγγελματικά μας Δικαιώματα,  ( που καταστρατήγησαν ή παρερμήνευσαν την ΑΔΑ:6ΚΨ6465ΦΥΟ-1ΝΔ ) και ανέδειξαν τα δικαιώματα του κλάδου , και ήθελαν διακαώς να συμμετέχουν και ως υποψήφιοι,  γι αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η διαδικασία της επιστολικής ψήφου. Έχετε δίκιο. Το καταστατικό δεν το προβλέπει. Και έτσι , με την δική σας έγγραφη διαμαρτυρία , υποχρεούμαστε να εφαρμόσουμε την καταστατική λειτουργία , μιας και εσείς θέλετε να αποκλείσετε τους Συναδέλφους σε Θράκη , Μακεδονία , Ήπειρο , Θεσσαλία , Στερεά Ελλάδα , Πελοπόννησο , Κρήτη , νησιά Ιονίου και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου ., αφαιρώντας τους το δικαίωμα του εκλέγειν.

Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία του Συλλόγου , με φυσική παρουσία των εγγεγραμμένων και ταμειακώς τακτοποιημένων μελών , όπως το καταστατικό ορίζει , στις 17/05/2021 , ημέρα Δευτέρα .

Όσο δε για την συμμετοχή των υποψηφίων του Δ.Σ. θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι Επιστημονικοί Σύλλογοι , δεν κάνουν business , τα Μέλη του Δ.Σ. είναι υποχρεωμένα να στηρίζουν τον Σύλλογο και επί δικής σας προεδρείας  – που κάνατε business , θα αναλυθεί εκτενέστερα παρακάτω – τα υποψήφια Μέλη πλήρωναν είκοσι ( 20 ) ευρώ και έπρεπε να είναι και ταμειακώς εντάξει. Αν κυρία Μπουλταδάκη , κυρία Μάρκου και κύριε Βόγα , θεωρείτε πως το κόστος συμμετοχής των πενήντα ( 50 ) ευρώ και την καταβολή των τριάντα ( 30 ) ευρώ που αντιστοιχούν στα τρία ( 3 ) χρόνια συνδρομών έκαστος , τα οποία ΔΕΝ έχετε καταβάλλει , είναι υπέρμετρη προσφορά στον Επιστημονικό Σύλλογο , τότε θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η πρόταση Μέλους της Διοίκησης ήταν εκατό ( 100 ) ευρώ , και δυστυχώς ευθύνομαι εγώ που δεν έγινε αποδεκτή. ΔΕΝ το απαγορεύει το καταστατικό. Οι Επιστημονικοί Σύλλογοι επιβιώνουν από συνδρομές και δωρεές μελών και φίλων .

Στο τρίτο ερώτημά σας , γιατί μας κατηγορείτε ; Επειδή δεν κάναμε εκλογές στις 30 Μαρτίου ή στις 30 Απριλίου , ή επειδή κάνουμε εκλογές στις 17 Μαϊου και όχι στις 30 Ιουνίου και αναφέρετε και το ΦΕΚ περί αναβολών ;

Κυρία Μπουλταδάκη , κυρία Μάρκου και κύριε Βόγα , το ήξερα ότι επιστημονικά δεν είστε και οι καλύτεροι εκπρόσωποι του κλάδου, αλλά δεν περίμενα να είστε και τόσο υγειονομικά  επικίνδυνοι και αυθαίρετοι . Ότι έχουμε πανδημία , ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις , ότι απαγορεύεται ο συγχρωτισμός και ότι κάθε μέρα ανεξάρτητα από τα δικά μας θέλω , η πανδημία κάνει πάρτυ , και δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτε δεν σας έχει περάσει από το μυαλό. Αφού το απαιτείτε , αναλαμβάνουμε το υγειονομικό ρίσκο , θα εφαρμοστεί το καταστατικό και δεν θα γίνει επιστολική ψήφος αλλά οι εκλογές στα γραφεία όπως προαναφέραμε.

 

Στο τέταρτο ερώτημα κυρία Μπουλταδάκη , κάθε οργανισμός ο οποίος σέβεται τον εαυτό του και δεν είναι  «μπάτε σκύλοι αλέστε», όταν πρόκειται για εκλογικές διαδικασίες ,  έναν με τρεις μήνες πριν παύει τις εγγραφές νέων μελών , κάνει εκκαθάριση αρχείου και όταν πρόκειται για Σωματεία και Συλλόγους , βλέπει ποιοι οφείλουν , ποιοι είναι ενεργοί , και πόσα οφείλει έκαστος. Η δική σας τακτική , την οποία ξεχάσατε , ήταν χύμα συμμετοχή εγγεγραμμένου Μέλους , το οποίο είχε να καταβάλλει συνδρομές άνω της τριακονταετίας , να συμμετέχει , καταβάλλοντας τη συνδρομή του τελευταίου έτους , ζημιώνοντας τον Σύλλογο , άνω των τριακοσίων ( 300 ) ευρώ ( το όνομα της συνταξιούχου Συναδέλφου , το πότε εγγράφηκε στον Σύλλογο , καθώς και τη μη ύπαρξη οποιασδήποτε απόδειξης συνδρομής της , μπορώ να σας τα δώσω. Βέβαια δεν τα χρειάζεστε , διότι τα ξέρετε και δεν υπάρχει περίπτωση να αναφέρω το όνομα Δημόσια, εκτός δικαστηρίου εννοείται , αν χρειαστεί ).  Αν εσείς πιστεύετε στους fast track ψηφοφόρους , εμείς και εγώ προσωπικά , πιστεύω στα ενεργά Μέλη .

Κυρία Μπουλταδάκη , επειδή παύσατε να είστε Πρόεδρος , δεν σημαίνει ότι έπαψαν να υφίστανται και οι ευθύνες που είχατε , και επειδή αναφέρεστε και θέλετε να μου υπενθυμίσετε για κάποια «τελευταία στιγμή» , σας το αντιστρέφω και σας λέω ότι ψεύδεστε και συκοφαντείτε . Μιλώ για το Μέλος του Δ.Σ. , που με τερτίπια θέλατε να αποκλείσετε , συνάδελφος του Δημοσίου , συμμετείχε και στις εκλογές του 2015 .

Γιατί δεν είχατε κάνει εγγραφή στο εν λόγω άτομο;

Και σας υπενθυμίζω εγώ τώρα .

Προ της ψηφοφορίας , δεν θέλατε να συμμετέχει στις εκλογές για το Δ.Σ. , με το πρόσχημα ότι δεν ήταν Μέλος . Όταν απεδείχθη ότι συμμετείχε και στις εκλογές του 2015 ( προ τριετίας ) , αναγκαστήκατε να συμπεριλάβετε το εν λόγω Μέλος στις αρχαιρεσίες . Όταν εξελέγη , εσείς προσωπικά , ξαναθέσατε θέμα ώστε να ακυρώσετε την εκλογή του Μέλους στο Δ.Σ. , με το ίδιο πρόσχημα.  Η αντιπρότασή μου ήταν επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας . Δεν το δεχτήκατε , κάνατε πίσω και δεχτήκατε την νόμιμη εκλογή του Μέλους στο Δ.Σ.

Τα θυμάστε αυτά κυρία Μπουλταδάκη , κυρία Μάρκου και κύριε Βόγα;

Τα ψέματα , και οι συκοφαντίες έχουν τα όριά τους . Τα έχετε ξεπεράσει.

Στο πέμπτο ερώτημά σας , η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή . Αποδεικνύετε και εγγράφως , πόσο υγειονομικά επικίνδυνοι είστε , όταν μεσούσης μίας πανδημίας απαιτείτε Γενικές Συνελεύσεις. Όσο δε για την εκλογοαπολογιστική  καθώς και τις δράσεις   της διοίκησης του Συλλόγου , είναι αναρτημένα όλα  στο επίσημο site του Συλλόγου, που απ΄ ότι βλέπω είστε τακτικοί επισκέπτες.  Παρεμπιπτόντως , είναι ιστοσελίδα που οφείλει να έχει κάθε Σωματείο , Εταιρεία , Σύλλογος κλπ, με βάση το Νόμο, και όχι blog όπως παραλάβαμε , το οποίο δεν ήταν και αποκλειστικής χρήσης του Συλλόγου μας.

Κυρία Μπουλταδάκη , καταχωρήθηκε ως esedyy.gr , δηλαδή Επιστημονικός Σύλλογος Εποπτών Δημόσιας Υγείας – Υγιεινολόγων , διότι τόσα χρόνια , μη εφαρμόζοντας τους Νόμους , το SEDY έχει κατοχυρωθεί από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης, εδώ και πολλά χρόνια, μιας και εσείς ΔΕΝ φροντίσατε να το κατοχυρώσετε.

Στο έκτο ερώτημά σας , που αφορά την Ταμία του Συλλόγου , θα πρέπει να σας επισημάνω και να σας ενημερώσω ότι στο TAXISNET , το οποίο παρακολουθεί όλες τις ενέργειές μας , και κατατίθονται όλες οι πράξεις κάθε τρίμηνο , από τον λογιστή του Συλλόγου , την ευθύνη την έχουν ο Πρόεδρος , ο Γεν. Γραμματέας και ο Ταμίας. Δεν έχει αλλάξει τίποτε , δεν έχει αποχωρήσει κανείς , και για τον λόγο αυτό κάθε χρόνο υπογράφουμε και αναρτάμε στο TAXIS τις βεβαιώσεις αποδοχής  με όλους μας τους κωδικούς .  Μπείτε στο TAXIS και θα το δείτε.

Όσο δε για κάποιες ανάγκες των γραφείων του Συλλόγου , κοινόχρηστα και ενοίκια , που οι πληρωμές έγιναν από άλλο μέλος της διοίκησης , ήταν για να διευκολύνουμε τη Συνάδελφο, και εγώ προσωπικά δεν θα επέτρεπα σε κανέναν Συνάδελφο ο οποίος εντός της οικίας του έχει άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα , να διακινδυνεύσει την υγεία του και την υγεία των οικείων του , τρέχοντας στην Ομόνοια εν μέσω πανδημίας .

Στο έβδομο ερώτημά σας , σε ό,τι αφορά την ελεγκτική επιτροπή και την παραίτηση της κυρίας Σβόλη Αγορής , και το ότι δεν υπάρχει αναπληρωματικό μέλος κλπ, κυρία Μπουλταδάκη σε εσάς προσωπικά  αναφέρομαι ότι ήσασταν Πρόεδρος επί αρκετές τριετίες .

 

Η κα. Σβόλη ήταν Πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής επί δικών σας θητειών .

Α) Γιατί παραλάβαμε οικονομικό χάος;

Β) Γιατί μας δώσατε αποδείξεις από ΚΕΚ που υποτίθεται ότι χρωστούν χρήματα στον Σύλλογο και τα ΚΕΚ αυτά δεν σηκώνουν το τηλέφωνο;

Γ) Γιατί κυρία Μπουλταδάκη μας , τα μπλοκ των αποδείξεων του Συλλόγου , μας τα παρέδωσε η κυρία Σβόλη χύμα μέσα σε μια σακούλα,  και από αυτά λείπουν μπλοκ συνολικού αριθμού χιλίων ( 1.000 ) αποδείξεων;

Δ) Για ποιον οικονομικό έλεγχο μιλάτε , όταν το σύνολο σχεδόν των λειτουργικών εξόδων καλύπτεται από προσωπικές μου εισφορές στο μεγαλύτερο μέρος και το υπόλοιπο από τις εισφορές των υπόλοιπων τριών Μελών ; Θα μου ελέγξετε και το πορτοφόλι; Κυρία Μπουλταδάκη , η δική μου τουλάχιστον οικονομική προσφορά στο Σύλλογο δεν κυμαίνεται ούτε σε διψήφια , ούτε σε τριψήφια νούμερα , αλλά σε τετραψήφια .

Ε) Για ποια ελεγκτική επιτροπή μιλάτε κυρία Μπουλταδάκη , όταν εσείς με αυτήν και επικεφαλής αυτής την κυρία Σβόλη  , μετατρέψατε τον Σύλλογο σε επιχείρηση ; Μια επιχείρηση που εξαιτίας της κακής της λειτουργίας τιμωρήθηκε η αίθουσα του Συλλόγου από τον ΕΦΕΤ , με εξάμηνο αποκλεισμό, διότι κάνατε μαθήματα εκπαίδευσης προσωπικού;  Το ότι εντός της αίθουσας του Συλλόγου Εποπτών Δημόσιας Υγείας , εκτελούσαν χρέη εκπαιδευτή Χημικοί , Γεωπόνοι , Τεχνολόγοι Τροφίμων και όχι Επόπτες Δημόσιας Υγείας ,   είναι κατακριτέο . Αλλά το ότι δηλώνατε άλλα άτομα ( περισσότερα ) από τους παρόντες , από πλευράς συμμετεχόντων , είναι κολάσιμο.

 

Κυρία Μπουλταδάκη , κυρία Μάρκου , κύριε Βόγα , όπως ανέφερα παραπάνω ξεπεράσατε τα όρια του ψεύδεσθε και του συκοφαντείν. Το ότι δεν θέλετε να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής οι Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα , είναι δικαίωμά σας και καλύπτεστε από το καταστατικό , δεν καλύπτεστε από κανένα καταστατικό για το κόστος συμμετοχής και το κόστος συνδρομής, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλλετε έκαστος ογδόντα ( 80 ) ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου , και να αποστείλετε την απόδειξη κατάθεσης στο email του Συλλόγου, ώστε να έχετε το δικαίωμα του εκλέγεσθε και εκλέγειν. Μπορείτε επίσης να καταβάλλετε το ποσό των τριάντα ( 30 ) ευρώ έκαστος , για να έχετε το δικαίωμα του εκλέγειν , και να συνεχίσετε να είστε εγγεγραμμένα Μέλη του Συλλόγου. Σε καμία περίπτωση όμως , δεν μπορείτε να καταβάλλετε  μόνο το ποσό των πενήντα ( 50 ) ευρώ έκαστος , για να έχετε το δικαίωμα του εκλέγεσθε μιας και δεν είστε ταμειακώς τακτοποιημένοι. Σε αυτό , δεσμεύεστε από το καταστατικό.

 

Τέλος , η περιουσία των Επιστημονικών Συλλόγων είναι η καλή έξοθεν μαρτυρία , οι ποιοτικές δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και οι αγώνες για την καταξίωση του κλάδου , τον οποίο εκπροσωπούν, και όχι τα πέντε τραπέζια , οι δέκα καρέκλες ,  τα δύο γραφεία και τα δύο ντουλάπια εικοσαετίας , ευτελούς αξίας.

 

 

Κυρία Μπουλταδάκη , ( πρώην Πρόεδρος Σ.Ε.Δ.Υ. ) , κυρία Μάρκου (πρώην Γενική Γραμματέας Σ.Ε.Δ.Υ. ) και κύριε Βόγα ( πρώην Αντιπρόεδρε του Σ.Ε.Δ.Υ. ) , αν δεν ανακαλέσετε και ζητήσετε συγγνώμη για τα ψέματα και συκοφαντικά που γράψατε, θα κινηθώ νομικά εναντίον σας και θα ξεχάσω την όποια Συναδελφική αλληλεγγύη έδειξα τα τελευταία χρόνια , για την κατάντια στην οποία οδηγήσατε τον Σύλλογο.

 

Υ.Γ. : Είχατε και έχετε κάθε δικαίωμα την καταγγελία σας να την δημοσιοποιήσετε και να μας την αποστείλετε ως οφείλατε στα προσωπικά μας emails. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να αποστέλλετε συκοφαντίες και ψέματα εις γνώσιν σας , σε εταιρικά email . Οι εταιρείες διέπονται από άλλους νόμους και κανόνες και ουχί της κοινοκτημοσύνης .

 

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟ EMAIL ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ  ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Ε.Δ.Υ. , ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΟΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ , ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΟΥΡΕΪΛΙΔΗΣ