Αθήνα , 13-04-2021

Α.Π. : 10/13-04-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αγαπητά Μέλη  ,

 

Τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες που η χώρα και ο κόσμος όλος ταλανίζεται από τη πανδημία του SARS-CoV-2 , αναγκαζόμαστε  να προβούμε σε διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και διενέργειας  εκλογών.

Μετά από απαίτηση πολλών συναδέλφων – ενεργών μελών μας –  οι οποίοι θέλουν να μετέχουν αλλά και να συμμετέχουν στις εκλογές για την νέα διοίκηση του Συλλόγου , και επειδή λόγω COVID-19 απαγορεύονται οι μετακινήσεις , οι εκλογές για φέτος θα γίνουν με επιστολική ψήφο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ:

  • Από σήμερα Τρίτη 13-04-2021 μέχρι και την Δευτέρα 17-05-2021 , όπου είναι και η ημέρα εκλογών, παύουν όλες οι εγγραφές νέων μελών .
  • Όλα τα μέλη τα οποία θέλουν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία , θα πρέπει να είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι μέχρι και για το 2021 .
  • Σχετικά με τα μη τακτοποιημένα μέλη , η διαδικασία τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων είναι η εξής :

         Α) Αποστολή email  στον Σύλλογο , για να ενημερωθούν  για το ποσό οφειλής , το οποίο μέχρι τη                    Δευτέρα 10-05-2021 θα πρέπει να καταβληθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου και να                αποσταλεί το αποδεικτικό κατάθεσης .

  • Σε όλα τα τακτοποιημένα μέλη , μέχρι τη Δευτέρα 10-05-2021 θα αποσταλεί ηλεκτρονικά το ενιαίο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της ελεγκτικής επιτροπής .
  • Τα υποψήφια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της ελεγκτικής επιτροπής θα πρέπει να είναι:

            Α)  ταμειακώς τακτοποιημένοι (10 ευρώ / έτος)

            Β) να καταβάλουν υποχρεωτικά πενήντα ( 50 ) ευρώ στο λογαριασμό του Συλλόγου και να                 αποστείλουν το αποδεικτικό κατάθεσης , ως κόστος συμμετοχής  .

            Γ) Τα υποψήφια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της ελεγκτικής επιτροπής , θα πρέπει να      έχουν ενημερώσει τον Σύλλογο μέχρι την Τετάρτη 05-05-2021 για την πρόθεση συμμετοχής ώστε να ενημερωθούν για το ποσό οφειλής τους ώστε μέχρι την Παρασκευή 07-05-2021 να καταβάλουν  το σύνολο οφειλής και συμμετοχής , και να αποστείλουν το αποδεικτικό κατάθεσης . Σημειώνεται εδώ , ότι όλη η παραπάνω διαδικασία θα διεκπεραιωθεί ΜΟΝΟ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ.

  • Η επιστολική ψήφος θα αποσταλεί σε κλειστό φάκελο σε συγκεκριμένη εταιρεία courier (θα ενημερωθείτε σε ποια , με έξοδα του παραλήπτη , δηλ. του Συλλόγου) , η οποία θα παραδώσει το σύνολο των ψήφων στην εφορευτική επιτροπή την ημέρα των εκλογών και την ώρα που η εφορευτική επιτροπή θα βρίσκεται στα γραφεία του Συλλόγου , στην οδό Γλάδστωνος 10. ( για την διασφάλιση και την εγκυρότητα της διαδικασίας , σας διευκρινίζουμε ότι το ψηφοδέλτιο θα παραδοθεί στα τακτοποιημένα μέλη μέσω email , στη συνέχεια θα τυπωθεί από εσάς , και αφού συμπληρωθεί θα τοποθετηθεί σε κλειστό φάκελο ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ο φάκελος αυτός θα τοποθετηθεί εκ νέου σε άλλο φάκελο όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία αποστολής του δέματος. Δικαιούστε να σημειώσετε μέχρι επτά ψήφους για το Διοικητικό  Συμβούλιο και μέχρι 2 για την εκτελεστική επιτροπή).
  • Η εφορευτική επιτροπή θα παραλάβει το σφραγισμένο σάκο από την εταιρεία courier , θα καταγράψει τους αποστολείς που μετέχουν στην ψηφοφορία με βάση τον εκλογικό κατάλογο , δηλαδή τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη που θα έχουν λάβει ηλεκτρονικά το ψηφοδέλτιο και κατόπιν θα ανοίγει τον φάκελο courier και θα τοποθετεί στην κάλπη τον εσωτερικό φάκελο. Μετά το πέρας της διαδικασίας , η εφορευτική επιτροπή θα ανοίξει την κάλπη και θα ξεκινήσει η καταμέτρηση.

Η διαδικασία αυτή , είναι κοινή για το σύνολο των μελών είτε κατοικούν στην Αθήνα είτε κατοικούν στην επαρχία.

Στην εκλογική διαδικασία θα μπορούν να παρευρίσκονται εκτός της  εφορευτικής επιτροπής και όσοι το επιθυμούν από τα υποψήφια μέλη.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΔΥ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΤΑΜΙΑΣ

ΟΥΡΕΪΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ       ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ       ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ      ΤΟΓΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ