Αθήνα , 03/02/2021

Α.Π.: 49-03/02/2021

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Σε συνέχεια της από 13/10/2020 Α.Π.:40 ,απάντησης  του Συλλόγου μας προς την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών ( Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.) , η οποία αφορούσε την προσπάθειά τους με παραπλανητικούς τρόπους και μεθοδεύσεις , να αποκτήσουν το δικαίωμα της απολύμανσης ( ιοκτονίας , μικροβιοκτονίας κλπ) , με βάση την πανδημία SARS-CoV-2 ( COVID-19 ) , σήμερα μετά από ενέργειες και καταγγελίες που έκαναν τα μέλη μας , σας παρουσιάζουμε και νέα στοιχεία .

Οι κ.κ. αποσιώπησαν απάντηση που έχουν στα χέρια τους από 10/04/2020 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 3821/100986, η οποία και έχει αποσταλεί σε όλες τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ( έδρες τους ) , του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , Γενική Διεύθυνση Γεωργίας , Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής , Τμήμα Βιοκτόνων Προϊόντων με θέμα «Άδειες καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους» , το οποίο και παρατίθεται και μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/troktika/adeies-katapolemhseis-3821-100986-10-04-20.pdf

 

 

 

 

Kυρίες και κύριοι της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. , αλλά και των συναφή ειδικοτήτων , επειδή λειτουργείτε αντιεπιστημονικά και επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία , την ώρα που η χώρα μας και ο κόσμος όλος ταλανίζεται από την επιδημία  του SARS-CoV-2 ( COVID-19) και τις μεταλάξεις αυτού , σας ενημερώνουμε ότι :

  • Η επαγγελματική χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων , με σκοπό την καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους , με τη χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , αφορά τους κατοικημένους χώρους  των γεωργικών και κτηνοτροφικών περιοχών και όχι τον αστικό ιστό , για τον οποίο όπως αναφέραμε στην απαντητική μας επιστολή στις 13/10/2020 , διενεργείτε διότι έχετε τις γνώσεις και βοηθάτε  , παρόλο που δεν έχετε το δικαίωμα αυτό.

 

  • Οι απολυμάνσεις ιοκτονία , μικροβιοκτονία κλπ είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ λόγω γνώσεων και ειδικής εκπαίδευσης των Εποπτών Δημόσιας Υγείας , βοηθούμενοι από τους Πτυχιούχους Απολυμαντές , οι οποίοι εκπαιδεύονται από το Υπουργείο Υγείας, και όπως το ίδιο έγγραφο σωστά και με σαφήνεια αναφέρει οι άδειες απολύμανσης , δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες νομοθεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και ουδεμία σχέση έχουν με την γνωστοποίηση αδειών καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών σε κατοικημένους χώρους, και τούτο διότι τα ιοκτόνα και μικροβιοκτόνα σκευάσματα ,αδειοδοτούνται από τον Ε.Ο.Φ. , και αφορούν αποκλειστικά τον άνθρωπο .

 

Για όσους δεν γνωρίζουν , οι απολυμάνσεις που διενεργούνται αυτή τη στιγμή για την καταπολέμηση του SARS-CoV – 2 (COVID-19) , αλλά και όλων των μολυσμένων χώρων από ιούς , μικρόβια , πρωτόζωα κλπ στην Αττική και αφορούν δημόσιους χώρους ή εισαγγελικές αποφάσεις για ιδιωτικούς χώρους , διενεργούνται από το Δημόσιο Απολυμαντήριο ,  το οποίο ανήκει στην  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ , το οποίο στελεχώνεται αποκλειστικά από Επόπτες Δημόσιας Υγείας , με βοηθητικό προσωπικό τους πτυχιούχους Απολυμαντές του Υπουργείου Υγείας.

 

Πολύ σωστά , η Περιφέρεια Αττικής  σκέπτεται την ανάπτυξη του Δημόσιου Απολυμαντηρίου , με επιπλέον εξιδεικευμένο υγειονομικό προσωπικό ( Επόπτες Δημόσιας Υγείας ) , ώστε να θωρακιστεί.

Την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την πανδημία ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσετε τις επικίνδυνες εκ του πονηρού με σκοπό το κέρδος προσπάθειές σας απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ , μιας και δεν έχετε τις γνώσεις .

Για τις απολυμάνσεις που αφορούν τον άνθρωπο και τους χώρους δραστηριότητάς του , για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αποκλειστικός υπεύθυνος επιστήμονας είναι μόνο ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας και είναι ο μόνος επιστήμονας που μπορεί να εφαρμόσει στο ακέραιο την ΑΔΑ : 6ΚΨ6465ΦΥΟ-1ΝΔ «Μέτρα καθαρισμού & απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες , κατά την εξέλιξη της διασποράς του SARSCoV-2» .

 

Όποιος φορέας , δημόσιος ή ιδιωτικός , αποσιωπά ή παρακάμπτει την προαναφερόμενη ΑΔΑ του Υπουργείου Υγείας , καθίσταται επικίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία και μας βρίσκει  κάθετα απέναντί του , φέροντας αποκλειστικά και την μέγιστη ευθύνη για το κοινωνικό σύνολο.

ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Ε.Δ.

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Ουρεϊλίδης Ηλίας                            Φουστέρης Ιωακείμ